Pécsi Tudományegyetem

Szentágothai János Kutatóközpont

 

HÍREK, ESEMÉNYEK2019. szeptember 11- 13. között, Balatonfüreden kerül megrendezésre az Európai Klinikai Kutatások Infrastruktúrájáért felelős Hálózat (ECRIN) európai összekötőinek nyári továbbképzése, az ECRIN Summer School. A rendezvénynek minden évben más tagország ad otthont. Az idei évben az ECRIN magyar partnere, a Magyar Klinikai Kutatások Infrastruktúrájáért felelős Hálózat (HECRIN) kapta meg a megtisztelő felkérést a magas szakmai színvonalon zajló három napos esemény megrendezésére, melynek fő témája a human klinikai vizsgálatokban résztvevő szakemberek képzése lesz.
Tisztelettel meghívjuk Önöket 2017. július 13-án 10.00 órai kezdettel az EFOP-3.6.2-16-2017-00009 Klinikai kutatások tematikus hálózatának kialakítása és nemzetköziesítése (kli-k-k) pályázat nyitórendezvényére a B001-es előadóterembe.
A tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik képesek áttekinteni a gyógyszerfejlesztés komplex folyamatát a molekulától a gyógyszerpiacig és az egészségügyi felhasználásig. A tanfolyam hallgatói a megszerzett tudást eredményesen tudják alkalmazni ipari gyógyszerfejlesztésben, továbbá gyógyszer-szabályozási területen, illetve klinikai gyógyszervizsgáló központokban.
Bódis József, a PTE rektora egy új nonprofit szervezet létrehozásáról szóló, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetemmel közös szándéknyilatkozatot írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának épületében, mellyel az ország csatlakozik az Európai Klinikai Kutatási Infrastruktúra Hálózathoz (ECRIN).
Nagy sikerrel zajlott le az International Clinical Trials Day 2018 az ECRIN és a HECRIN közös szervezésében.


Oldalak